Help meer kinderen naar school!

In Gambia kunnen niet alle ouders het jaarlijkse schoolgeld betalen. Veel kinderen, vooral die op het plattteland wonen, kunnen daardoor niet naar school en blijven thuis om hun ouders te helpen met huishoudelijke taken. Voor een bedrag van € 40,-- (incl. € 5,-- administratie/reiskosten) kan een kind een jaar lang naar school en krijgt het een schooluniform en schoenen. Er zijn al meer dan 50 sponsoren gevonden. Het voordeel van sponsoring via FFYP is dat de lijntjes erg kort zijn. Een paar keer per jaar reizen onze bestuursleden naar Gambia en hebben rechtstreeks contact met de kinderen.

We willen zoveel mogelijk kinderen uit Jakaba en directe omgeving de kans bieden om naar school te gaan. Jakaba ligt in het binnenland in een arme omgeving. De gesponsorde kinderen kunnen dan naar de school die FFYP heeft verbeterd en uitgebreid.

Met het sponsoren van een kind helpt u:
  • Het kind, omdat het kind verzekerd is van een jaar lang onderwijs (belangrijk is natuurlijk dat het kind de hele basisschool periode kan afmaken)
  • De school, zodat de onderwijzers een salaris kunnen ontvangen en dit een betere continuïteit biedt.
  • De ouders, doordat de ouders het geld dat nu aan schoolgeld betaald moet worden op een ander manier kunnen besteden.

Vindt u het ook belangrijk dat alle kinderen waar ook ter wereld naar school kunnen, dan kunt u per e-mail contact met FFYP opnemen zodat er weer een kind in Gambia naar school kan. Contact