Lower Basic School Jahawour

basisschool project gambiaIn december 2010 bezochten Henk en Lineke Menninga vanwege hun 40-jarige bruiloft samen met hun (klein)kinderen voor de eerste keer Gambia. Ze maakten kennis met een 19-jarige Ousman Cham en zijn familie en raakten onder de indruk van de armoede, die met grote blijmoedigheid wordt gedragen. Omdat Ousman graag elektricien wilde worden, hebben Henk en Lineke hem daarbij financieel ondersteund. Ook hebben ze geregeld dat zijn school, Little Trees in Serekunda, de beschikking kreeg over 15 computers. Sindsdien reizen Henk en Lineke elk jaar naar Gambia en bezoeken Ousman en zijn familie. In de afgelopen jaren hebben zij ook contacten opgebouwd met de bestuursleden van stichting Future For Young People en hen om adviezen over ontwikkelingshulp gevraagd. Gezamenlijk hebben ze de projecten van FFYP bezocht. Henk en Lineke hebben door hun bezoeken aan het land zelf geconstateerd dat scholing voor kinderen in Gambia heel belangrijk is voor een kans op een beter leven.

Aan de noordoever van de Gambia rivier, op ruim tweehonderd kilometer van de oceaankust en dichtbij de grens met Senegal, ligt het dorp Jahawour. Het heeft een lagere school met circa 140 leerlingen. Veel kinderen uit dorp en omgeving kunnen niet naar school omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen. Hoe verder het dorp in het binnenland ligt, hoe armer de mensen. Daarom zoeken Henk en Lineke Menninga onder de vlag van Future For Young People sponsoren die het mede mogelijk maken dat in Jahawour en omgeving alle kinderen naar school kunnen. Voor een bedrag van € 40,-- (inclusief € 5,-- administratie-/reiskosten) kan een kind een jaar lang naar school en krijgt het een schooluniform, een tas en een paar schoenen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u helpen zodat er in Jahawour en omgeving meer kinderen naar school kunnen, neem dan contact op.