Cultureel en Educatief Skill Centrum

basisschool project gambiaDoor de hoge werkloosheid in Tanji zijn de leefomstandigheden voor velen bijzonder zwaar en uitzichtloos, terwijl er lokale jongeren zijn met talent voor traditionele kunstzinnige disciplines. Daarbij zien de bestuursleden van FFYP deze mensen opleven en stralen als ze passievol hun talenten in kunnen zetten. Ze maken dan plezier, beleven geluksmomenten en hun gevoel van eigenwaarde stijgt. Via het Cultureel en Educatief Skill Centrum biedt FFYP via workshops talentvolle jongeren de kans om hun passie uit te oefenen waarbij er niet alleen inkomsten gegenereerd worden, maar men ook bewust wordt van de betekenis van de unieke West-Afrikaanse cultuur en het behoud ervan.

Het project omvat voorzieningen zoals een restaurant met podium en diverse workshopruimtes voor het geven van culturele en kunstzinnige leeractiviteiten en workshops. De hieruit voortvloeiende producten worden verkocht in naastgelegen winkels. Vooral werkloze getalenteerde jonge mensen die ervaring hebben op het gebied van traditionele disciplines zoals; djembé muziek, Afrikaanse dans, batik, houtbewerking, zandschilderen, Afrikaans koken of kennis hebben van de geneeskrachtige werking van planten en bomen, zijn betrokken bij het project.

De jongeren bieden zowel voor buitenlandse toeristen, als voor lokale schooldropouts, schoolkinderen en andere geïnteresseerden, workshops en leeractiviteiten die samenhangen met de Gambiaanse cultuur. Op deze manier benutten ze hun talenten op een zinvolle manier. Door het samenbrengen van verschillende expertises biedt FFYP deze jongeren een mogelijkheid om via het project kennis en/of vaardigheden uit te dragen en daarmee een inkomen te verdienen.