Projecten

Wil je vrijwilligerswerk in het buitenland doen of moet jij tijdens jouw stage of minor een onderzoek doen en doe je dit graag in de non-profit/goede doelen sector? Dan ga je een geweldige ervaring tegemoet. Gambia is een boeiend maar ook een arm land waar veel mensen in slechte omstandigheden moeten leven. Je bent hier daarom meer dan welkom. Future for Young People heeft een verscheidenheid aan projecten waar je ingezet kunt worden als vrijwilliger of als stagiaire.

Ziekenhuis project

Lijkt het je een uitdaging om in een ontwikkelingsland ervaring op te doen in de medische sector dan kun je een keuze maken uit drie ziekenhuizen. Een overheidsziekenhuis waar behandelingen goedkoop of soms zelfs gratis zijn, een kleinschalig particulier maar wel professioneel ziekenhuis of een klein dorpsziekenhuisje. De zorg in Gambia is natuurlijk niet vergelijkbaar met de zorg die wij in Nederland gewend zijn. Procedures zijn heel anders en minder georganiseerd en soms is er van enige werkstructuur geen sprake. Heb jij echter de nodige medische of verpleegkundige kennis en wil jij deze delen? Als stagiaire/vrijwilliger kun jij helpen waar nodig en kun je jouw medische kennis delen met de lokale artsen en verpleegkundigen.

Sociaal project

In Gambia ben je welkom om op een kleuterschool te werken met kinderen tussen de 3 en 7 jaar oud. Samen met hen zul je veel creatieve activiteiten ondernemen, zoals handenarbeid, spelletjes doen en muziek maken. Je helpt de lokale onderwijzers met het ontwikkelen van nieuwe projecten voor de kinderen. Naast het ondersteunen van het lokale personeel bij hun de dagelijkse werkzaamheden, kun jij de kinderen extra aandacht en liefde geven. Het is voor hen ook leerzaam als je ze spelenderwijs Engels leert. De kleuterschool is open van 8.30 tot 13.00 uur. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt er dan voor kiezen om het land te ontdekken.

Onderwijs project

Als vrijwilliger/stagiaire ben je werkzaam op een basisschool in Tanji. De klassen tellen in het algemeen rond de dertig leerlingen tussen 7 en 16 jaar oud. Het geven van les kan veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat jouw inspanningen worden beloond. Jouw taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen en jongeren te helpen met het oefenen en verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren een plezier wordt. Je begint met het observeren en assisteren van lessen. Mocht je graag zelfstandig les willen geven, dan kan je dit na verloop van tijd altijd bespreekbaar maken. De scholen zijn vaak open van 08.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur . Op deze manier hoeven de kinderen op het heetste moment van de dag geen lessen te volgen. Dat is uiteraard voor jou ook een heerlijk moment om uit te rusten!

Gehandicapten project

Als vrijwilliger/stagiaire assisteer je het lokale personeel op een zorgboerderij ter plaatste in de begeleiding van de gehandicapte jong volwassenen. Je kunt meehelpen bij de dagelijkse werkzaamheden. Je begeleidt bijvoorbeeld de jong volwassenen in hun gedrag zodat zij zo goed leren functioneren in de maatschappij en helpt bij het oplossen van problemen. Wanneer het jouw wens is om het leven van volwassenen met een handicap leuker te maken dan bieden wij je de kans om een helpende hand te bieden. Het is het wel belangrijk dat je enthousiast bent, over doorzettingsvermogen beschikt en sociale betrokkenheid toont. Jouw hulp kan dan een enorm positieve impact hebben! Dankzij de aanwezigheid van vrijwilligers voelen de meest kwetsbare mensen in de samenleving zich gewaardeerd en geliefd. Afhankelijk van jouw ervaring, enthousiasme en inzet krijg je de mogelijkheid aangeboden om steeds meer activiteiten zelf uit te voeren.

Sport project

Wil je jouw sportieve capaciteiten inzetten om een ander te helpen, ben je hier meer dan welkom! De Gambianen zijn namelijk grote sportliefhebbers en in het bijzonder gek van voetbal! Zodra de temperatuur het toelaat, veranderen de stranden en de straten in voetbalvelden. Als het spelen van balsporten jouw passie is, kan je hier als vrijwilliger/stagiaire terecht. Mocht je in de ochtend ook graag wat willen werken, dan kun je ervoor kiezen om het sportproject te combineren met een ander type project. Hierbij kun je denken aan een sociaal project of een onderwijs project. Voor het sporten is ervaring niet nodig. Jouw wilskracht, motivatie en enthousiasme zijn daarentegen wel belangrijk! Uiteraard ben je met ervaring en/of diploma ook van harte welkom.

Verblijf tijdens je buitenlandse avontuur

Future for Young People biedt tijdens jouw verblijf in Gambia overnachtingsmogelijkheden dichtbij het project op een lokale compound aan. De compound ligt in Tanji en ongeveer 2 km. van het strand. Het onderkomen voldoet aan een aantal criteria zoals een watervoorziening, sanitair, aparte slaapkamer voor een deelnemer(s) en voorzieningen om driemaal per dag een maaltijd te bereiden. Omdat de compound gelegen is temidden van het dorp zul je veel leren over de zo typisch Gambiaanse cultuur.